Close
16 Tips για να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου
Written by: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΡΔΑΛΗ on

16 Tips για να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου

16 Tips για να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου

Το να ερωτεύεσαι είναι δύσκολο, αλλά είναι συντριπτικό για όσους αγωνίζονται να αγαπήσουν τον εαυτό τους, σύμφωνα με τις escorts. Δείτε πώς να αγαπήσετε πρώτα τον εαυτό σας και να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Το να ερωτεύεσαι είναι ίσως η πιο όμορφη και χαοτική εμπειρία που μπορεί να έχει κανείς ταυτόχρονα. Είναι αυτή η συναρπαστική ορμή που βιώνει κανείς όταν βουτάει σε άγνωστα νερά. Χάνεται σε έναν υπέροχα παράξενο κόσμο και δεν θέλει να κοιτάξει πίσω.

Τόσοι πολλοί από εμάς είμαστε σαν χαμένες και περιπλανώμενες ψυχές, αναζητώντας κάποιον που θα γέμιζε αυτό το κενό μέσα μας. Είμαστε σαν ημιτελή παζλ, που ψάχνουμε το κομμάτι που μας λείπει, τη σύντροφο της ζωής μας.

Επιθυμούμε κάποιον που θα μας έδινε το πραγματικό συναίσθημα της αγάπης, του πώς είναι να αγαπάς και να σε αγαπούν σε αντάλλαγμα.

Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα

Η αγάπη είναι πολύ περίεργο πράγμα. Πολλοί πηγαίνουν να το αναζητήσουν, θέλοντας τόσο απεγνωσμένα να το βρουν που τελικά χάνονται στην αναζήτηση της αγάπης. Ίσως ένα από τα πιο βαθιά μαθήματα που μπορεί κανείς να μάθει στη ζωή είναι να ερωτευτεί πρώτα τον εαυτό του, με μη εγωιστικό τρόπο.

Είναι το είδος της αγάπης που δεν μπορεί ποτέ να εξαντληθεί. Είναι το είδος της αγάπης που σε κάνει να μάθεις την αυτοεκτίμηση. Η αγάπη προς τον εαυτό είναι απαραίτητη για να επιτρέψουμε στην πραγματική αγάπη να μπει στη θέση της.

Δυστυχώς, το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Άλλωστε, η αγάπη είναι ένα πολύ μυστηριώδες πράγμα, και ούτε ο πιο έμπειρος ποιητής δεν μπορεί να συλλάβει τη γοητεία της. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη προς τον εαυτό, όπως και η αγάπη για ένα άλλο άτομο, μπορεί να γίνει τελικά τρομακτική και υπέροχη ταυτόχρονα.

Συχνά μας λένε ότι δεν μπορεί κανείς να σε αγαπήσει πραγματικά αν δεν ξέρεις πώς να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου. Αυτό είναι και αληθινό και ψευδές.

Το να μην μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι δεν είσαι αγαπητός. Ωστόσο, αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, θα είναι πολύ δύσκολο για σας να αποδεχτείτε το γεγονός ότι σας αγαπούν, κάτι που κάνει όποιον σας αγαπά να αγωνίζεται να σας αγαπήσει.

Για να επιτρέψουμε στην πραγματική αγάπη να εισέλθει στη ζωή μας, πρέπει τελικά να υποστούμε την κουραστική και συχνά ταπεινή διαδικασία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί πώς μπορούμε να χαρίσουμε την αγάπη μας όταν δεν έχουμε για τον εαυτό μας;

Τι σημαίνει να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου;

Το να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν σημαίνει απλώς να βάζεις τον εαυτό σου πάνω από όλους τους άλλους και να σταματήσεις να νοιάζεσαι για τους γύρω σου. Η αγάπη για τον εαυτό διαφέρει από τον εγωισμό. Ας μάθουμε λοιπόν τι σημαίνει πραγματικά.

1. Βελτίωση της αυτοεκτίμησής σας

Με την εξάσκηση της αυτοαγάπης, μπορείτε να επιτύχετε υγιή αυτοεκτίμηση, που είναι το αίσθημα του να είστε σίγουροι για τα ταλέντα, τις απόψεις και τις ικανότητές σας.

Όταν έχετε μια υγιή αίσθηση αυτοεκτίμησης, θα δείτε ότι η αποτυχία είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και όχι ένα οδυνηρό σημάδι ήττας.

2. Αναγνωρίζετε και διαχειρίζεστε τον εσωτερικό σας κριτικό

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε αυτές τις επίμονες σκέψεις που μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, που μας κάνουν να αμφισβητούμε τους στόχους μας και να υποβαθμίζουμε τις επιτυχίες μας.

Για να διαχειριστείτε αυτές τις σκέψεις, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε αυτή τη φωνή μέσα στο κεφάλι σας και τι προσπαθεί να σας πει. Στη συνέχεια, πρέπει να αποχωριστείτε από τον εσωτερικό σας κριτικό.

Δες αυτές τις σκέψεις ως μια εξωγήινη άποψη, όχι ως αληθινές δηλώσεις. Μπορείτε να απαντήσετε στον εσωτερικό σας κριτικό με μια πιο ρεαλιστική και συμπονετική αξιολόγηση του εαυτού σας.

Ο εσωτερικός σας κριτικός μπορεί να γίνεται πιο δυνατός μερικές φορές, αλλά μην ενεργείτε σύμφωνα με αυτό. Αντίθετα, κάντε ενέργειες που αντιπροσωπεύουν τη δική σας άποψη, ποιοι μπορείτε να είστε και τι μπορείτε να επιτύχετε.

3. Καλλιέργεια της αυτοαποδοχής και της αυθεντικότητας

Η αποδοχή του εαυτού σας και όλων των ιδιοτήτων της προσωπικότητάς σας όπως ακριβώς είναι είναι η πράξη καλλιέργειας της αυτοαποδοχής και της αυθεντικότητας. Είτε είναι καλές είτε κακές, πρέπει να τις αποδεχτείς. Αυτό περιλαμβάνει τα σωματικά και ψυχικά σας χαρακτηριστικά.

Η αποδοχή του εαυτού συνεπάγεται τη συνειδητοποίηση ότι η αξία σας εκτείνεται πέρα από τα χαρακτηριστικά και τις πράξεις σας. Μερικές φορές οι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό ως ριζική αυτοαποδοχή. Μόλις αποδεχτείτε αυτό που είστε, η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί και η ευαισθησία σας στην κριτική θα μειωθεί.

4. Συνήθεις παρανοήσεις σχετικά με το να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου

Είστε εξοικειωμένοι με τις πέντε λανθασμένες αντιλήψεις της αγάπης για τον εαυτό σας;

«Αν δεν νιώθεις υπέροχα, απλώς δούλεψε με τον εαυτό σου» – Ναι, οι άνθρωποι έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνονται, αλλά δεν υποτίθεται ότι όλα είναι εκπληκτικά και καταπληκτικά όλη την ώρα. Αναμένεται να βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα από καιρό σε καιρό στη ζωή μας. Είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος.

«Ό,τι χρειάζεσαι είναι μέσα σου» – Δεν είναι όλα όσα χρειαζόμαστε είναι μέσα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλους ανθρώπους και πράγματα για να μας κάνουν ευτυχισμένους. Για να βιώσουμε το πλήρες δυναμικό του να είμαστε άνθρωποι, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και αυτό που έχουμε μέσα μας και να αντλήσουμε από εξωτερικές, εξωτερικές πηγές.

«Μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου μέχρι την ευτυχία» – Η ευτυχία δεν προέρχεται από ένα μόνο πράγμα. Φροντίστε να ενεργείτε και να εξασκείτε με τρόπους που δεν υποκινούνται απλώς από την αγάπη, αλλά και από την απόλαυση, την περιέργεια, τη μάθηση, τη βοήθεια άλλων, κ.λπ.

Οι άνθρωποι σας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας” – Ο τρόπος που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στους άλλους βασίζεται στο πώς βλέπουν τους άλλους, όχι τόσο στο πώς συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας. Μαλάκες, σκύλες και δυσάρεστα άτομα θα είναι πάντα εκεί. Αυτό δεν είναι ένας κανόνας που καλύπτει τα πάντα.

«Δεν μπορείς να βρεις σύντροφο μέχρι να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου» – Μπορείς να βρεις σύντροφο ακόμα και όταν δεν αγαπάς πλήρως τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι συχνά διασταυρώνονται σε διάφορα σημεία της ζωής τους. Οι περισσότεροι από εμάς θα ήμασταν ελεύθεροι αν περιμέναμε να αγαπήσουμε πλήρως τον εαυτό μας, καθώς η αγάπη για τον εαυτό μας είναι ένα ταξίδι ζωής, ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ.

5. Το να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστική πράξη

Η αγάπη για τον εαυτό δεν είναι εγωιστική και δεν θα είναι ποτέ. Το ότι νοιάζεσαι για τον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι είσαι εγωιστής. Προσφέρει μια έμμεση αγάπη που εκπληρώνεται πρώτα μέσα σου.

Είναι εμπλουτισμένο με αυστηρή φροντίδα για τους άλλους, σαν έναν τρόπο να λέω ότι μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, ώστε να ξέρω πώς να σε φροντίζω.

6. Το να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν είναι τόσο απλό όσο να φέρεσαι καλά στον εαυτό σου

Όταν βλέπετε ανθρώπους να μιλούν για αυτοφροντίδα, συνήθως συζητούν δραστηριότητες όπως να κάνουν μασάζ, να κάνουν ένα ταξίδι ή να πάνε για ψώνια. Αυτά είναι υπέροχα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα, αλλά το να φέρεστε στον εαυτό σας δεν είναι το ίδιο με το να σας αρέσει πραγματικά.

Μετά από όλα, μπορεί να είστε ευτυχισμένοι εκείνη τη στιγμή και μετά να πάτε σπίτι και να έχετε να αντιμετωπίσετε τον εσωτερικό σας κριτικό. Μια πτυχή του να αγαπάς τον εαυτό σου είναι να αφιερώνεις χρόνο και χώρο για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, αλλά αυτή δεν είναι η πλήρης εικόνα.

7. Το να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου δεν πρέπει να είναι για να βρεις ρομαντική αγάπη

Εάν ο μόνος σας στόχος στην εξάσκηση της αγάπης προς τον εαυτό σας είναι να βρείτε μια μέρα και να είστε ευτυχισμένοι για πάντα, κάνετε το σωστό για τον λάθος λόγο. Πρέπει να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας υγιεινά και γνήσια για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Δεν πρέπει να το κάνετε αυτό από επιθυμία για ρομαντικές σχέσεις ή για να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

8. Δεν υπάρχει τελικός προορισμός για να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου

Θα διαπιστώσετε ότι το να αγαπάτε τον εαυτό σας γίνεται πιο εύκολο με την εξάσκηση και θα παρατηρήσετε τα πλεονεκτήματά του αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει ποτέ μια στιγμή που μπορείτε να το ελέγξετε από τη λίστα υποχρεώσεων σας.

Σκεφτείτε το ως μια διαδικασία και όχι ως στόχο. Θα πρέπει να το αλλάζετε από καιρό σε καιρό για να προσαρμοστείτε στις αλλαγές και να φέρετε περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας.

Πώς είναι να ερωτεύεσαι χωρίς να αγαπάς τον εαυτό σου;

Μπορείς να είσαι πρόθυμος να δώσεις τα πάντα σε κάποιον που αγαπάς, αλλά τι συμβαίνει όταν του δίνεις τα πάντα χωρίς να αφήνεις λίγη αγάπη για τον εαυτό σου;

9. Συχνά θεωρούμε τον εαυτό μας ανάξιο να μας αγαπήσουν σε αντάλλαγμα

Το να αγαπάς είναι υπέροχο συναίσθημα. Το να σε αγαπούν ως αντάλλαγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο συναίσθημα. Είναι τελικά ικανοποιητικό να ανταποδίδουμε αυτή την αγάπη. Ωστόσο, όταν κάποιος αισθάνεται ανάξιος για την αγάπη του άλλου, η έννοια της αγάπης μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε πλήρως στον σύντροφό μας να μας αγαπήσει γι’ αυτό που είμαστε, γιατί τελικά φοβόμαστε κάτι, είτε αυτό είναι πληγωμένο είτε η προοπτική να έχουμε άλλον άνθρωπο στη ζωή μας, μας τρομάζει. Το να βρούμε τον εαυτό μας ανάξιο να μας αγαπήσουν είναι από μόνο του μια τραγωδία γιατί όλοι αξίζουν αγάπη. Είναι ένα πολύ πολύτιμο αγαθό για να μην το μοιράζεσαι.

10. Συχνά βρίσκουμε τους εαυτούς μας να χανόμαστε σε αμφιβολίες για τον εαυτό μας

Οι πρώτοι μήνες μιας σχέσης είναι συνήθως γεμάτοι με συναισθήματα ευδαιμονίας. Ωστόσο, όταν κάποιος δεν έχει μάθει να αγαπά πλήρως τον εαυτό του, μπορεί να βρεθεί να ρωτά συνεχώς: «Είναι αυτό που θέλω πραγματικά;» ή “Τι κάνω εδώ;

Η αμφιβολία για τον εαυτό μπορεί να προκαλέσει αισθήματα απογοήτευσης στη σχέση, η οποία θα οδηγήσει μόνο σε συναισθήματα δυσαρέσκειας και, κατά κάποιο τρόπο, σε δέος για αυτό που συμβαίνει. Όταν συμβαίνει αυτό, νιώθεις ότι σε πιάνουν ανάμεσα από εδώ και από εκεί, να θέλεις να ακολουθήσεις άλλο δρόμο, αλλά πάντα να βρίσκεις λόγους να μείνεις.

Όταν υποκύψεις στην αμφιβολία για το αν μπορείς να τα καταφέρεις ή όχι, οι πιθανότητες να τα καταφέρεις δεν θα είναι υπέρ σου.

11. Σου προκαλεί αισθήματα ανησυχίας

Το να είστε ανήσυχοι σε μια σχέση κάνει το μυαλό και την καρδιά σας να περιπλανώνται. Όταν διαπιστώνετε ότι η καρδιά σας είναι ανήσυχη, δεν μπορείτε ποτέ να είστε πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτό που έχετε.

Βρίσκεσαι να αμφισβητείς συνεχώς την ίδια τη σχέση γιατί συνεχίζεις να αναρωτιέσαι αν αυτό σου αξίζει ή αν αυτό είναι καλό για σένα ή αν ο σύντροφός σου θα παραμείνει παρά τις ελλείψεις σου.

Η ιδέα να έχεις κάποιον να σε αγαπάει μπορεί να είναι πολύ συντριπτική για σένα, ειδικά όταν δεν έχεις μάθει να αποδέχεσαι τα ελαττώματά σου.

12. Συχνά νιώθετε ότι η σχέση σας θα τελειώσει ξαφνικά

Το να ερωτεύεσαι είναι πράγματι επικίνδυνο γιατί εμπλέκεται η έννοια του χρόνου. Κοιτάξτε πίσω στις προηγούμενες ρομαντικές σας εμπειρίες και θα δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “για πάντα”, επειδή τίποτα δεν διαρκεί.

Πιστέψτε στην πιο αληθινή δήλωση, «Σε αγαπώ όσο θα με έχεις». Η αγάπη, όπως και η ευτυχία, τελικά γίνεται επιλογή και η λεγόμενη «περίοδος του μήνα του μέλιτος» τελικά θα σβήσει.

Όταν κάποιος δεν έχει μάθει να αγαπά τον εαυτό του, θα υπάρχει το άγχος ότι η σχέση θα τελειώσει και θα νιώθετε σαν να κρέμεστε από μια κλωστή.

13. Οι ανασφάλειες θα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στη σχέση σας

Ας αποδεχτούμε όλοι αυτή τη μία αλήθεια: πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος από εσάς. Είναι φυσιολογικό να περνάς μια φάση που σε μαστίζουν ανασφάλειες, αλλά είναι καλύτερο να αποδεχτείς τις ανασφάλειές σου παρά να ζεις μέσα στην άρνηση.

Η ανασφάλεια θα σε κάνει πάντα να αμφιβάλλεις για τον σύντροφό σου. Θα αναρωτιέστε συνεχώς αν ο σύντροφός σας σας απατά αν θα σας αφήσει ή αν θα είστε ποτέ αρκετά καλοί.

Να θυμάστε ότι υπάρχει πολλή ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο, και είστε όμορφοι από μόνοι σας. Να θυμάστε αυτό: ο σύντροφός σας σας διάλεξε.

14. Θα σε κάνει να επιστρέφεις συνέχεια σε αυτό που σε έσπασε

Όταν τελειώνει η σχέση, όλοι περνούν μια περίοδο πένθους. Μερικές φορές, όταν κάποιος δεν έχει την ευκαιρία να σταματήσει και να κάνει κάποια ενδοσκόπηση, επιστρέφει σε αυτό που τον έσπασε αρχικά.

Αυτή είναι μια καταστροφική συνήθεια γιατί ποτέ δεν θα μάθετε τι θέλετε πραγματικά και δεν σας δίνει την ευκαιρία να θεραπευθείτε πλήρως. Για να αγαπήσετε τον εαυτό σας, πρέπει να έχετε την ευκαιρία να μείνετε μόνοι και να μην επιστρέψετε στους ίδιους καταστροφικούς τρόπους που έκαναν τον κόσμο σας να καταρρεύσει εξαρχής.

Μια υπενθύμιση είναι ότι για να βρεις κάποιον που θα σε αγαπήσει γι’ αυτό που είσαι, πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είσαι, χωρίς αξιώσεις. Τελικά, ας είμαστε ειλικρινείς, αν δεν μπορείτε να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, πώς μπορείτε να είστε αληθινοί με τους άλλους;

Όταν μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου γι’ αυτό που είσαι, η σωστή αγάπη και σχέση, αυτή που τελικά χρειάζεσαι, θα προσγειωθεί στα πόδια σου και δεν χρειάζεται να την κυνηγήσεις.

15. Οι άνθρωποι σε χρησιμοποιούν ως χαλάκι πόρτας

Χωρίς αυτοαγάπη, οι άνθρωποι θα σας εκμεταλλευτούν. Σκεφτείτε μια στιγμή που σας κακομεταχειρίστηκαν ή σας χρησιμοποιούσαν για την καλοσύνη σας. Πώς ένιωθε;

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι σας προκαλεί και τι εκτιμάτε για να προχωρήσετε. Παρατηρήστε τα μικρά πράγματα που εκμεταλλεύονται τον χρόνο, την καλοσύνη και την προσοχή σας. Να είστε ενήμεροι για τις αλληλεπιδράσεις σας και αν οι άνθρωποι σας κάνουν να νιώθετε ότι σας χρησιμοποιούν, ενεργήστε σύμφωνα με αυτό ή μιλήστε. Όσο περισσότερο εξασκείτε να λέτε «όχι» ή να υπερασπίζεστε αυτό που είναι σωστό για εσάς, τόσο υψηλότερη είναι η αυτοεκτίμησή σας.

16. Δεν παίρνεις αυτό που θέλεις από τη ζωή

Το να μην αγαπάς τον εαυτό σου τελικά θα είχε ως αποτέλεσμα να είσαι σκλάβος των αρνητικών σου σκέψεων. Η αρνητική σκέψη μπορεί ακόμη και να συμβάλει σε ψυχικά προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, το στρες και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτό σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και να πετύχετε αυτό που θέλετε από τη ζωή. Το κλειδί για την αλλαγή των αρνητικών ιδεών και πεποιθήσεων είναι να μάθετε να καταλαβαίνετε τον εαυτό σας. Μάθετε τι θέλετε και τι είστε ικανοί και μην αφήσετε τον εσωτερικό σας κριτικό να σας πείσει για το αντίθετο.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για escorts:

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment